Πως μπορείτε να φτιάξετε μια Εταιρεία Δημοκρατών.
Ακολουθεί ένας οδηγός δημιουργίας Εταιρείας Δημοκρατών, όπως αυτή λειτουργεί στην Ελλάδα. Επειδή αποτελεί μια ζωντανή και λειοτυργούσα δομή, αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας της, ανάλογα με τις αποφάσεις των μελών της. Εάν διαπιστώσετε κάποιο σφάλμα, ή βρείτε καλύτερο τρόπο λειτουργίας, μπορείτε να μας πληροφορήσετε.
Σκοποί της Εταιρείας Δημοκρατών:
- Έρευνα και διάδοση της Δημοκρατίας σε όλα τα μέρη του πλανήτη.
- Δημιουργία δομών οι οποίες θα προάγουν καλύτερα και γρηγορότερα τον σκοπό νούμερο 1 (ένα).
- Αυτονομία της εταιρείας από ό,ποια συμφέροντα. Για τον σκοπό αυτό επιβάλλεται αυτάρκεια της εταιρείας (δυναμική, οικονομική, κ.)
- Οι τρόποι λειτουργίας της εταιρείας θα αποφασίζονται από τα μέλη της κατά το δοκούν. Ο λόγος είναι ότι οι πολυσχιδείς ασχολίες της θα απαιτούν διαφορετικούς τρόπους δράσης. Η αξιωματική αρχή (αίτημα), η οποία θα διέπει κάθε λειτουργία της εκφράζεται στο νούμερο 5(πέντε).
- Οι αρχές έχουν ισχύ νόμου και είναι πάνω από ΟΛΑ τα άτομα και τις εκάστοτε συγκυρίες και ισορροπίες. Διότι για αυτές τις αρχές ιδρύεται η εταιρεία και οφείλει να λειτουργεί έτσι και να αποδεικνύει την αξία των επιλογών της (Δημοκρατία). Επίσης είναι αδιανόητο να λειτουργούμε Μη-Δημοκρατικά, δηλαδή Ολιγαρχικά. Όλες οι διαβουλεύσεις θα διέπονται από 2 βασικές αρχές: 5α) Αποδεικτικός Λόγος. Οφείλουν όλοι να υποτάσσονται και να υπεραμύνονται του Αποδεικτικού Λόγου με όλους τους τρόπους. Αλλοιώς δεν υπάρχει λογική και ουσία και δεν μπορεί να γίνει τίποτα της προκοπής. 5β) Σε πράγματα που δεν αποδεικνύονται, η ψηφοφορία είναι το δημοκρατικό μέσο και η πλειοψηφία κερδίζει.
- Το παραπάνω της εταιρείας υποδηλώνει την ανάγκη όχι μόνον να είναι αλλά και να φαίνεται η Δημοκρατικότητα. Όχι μόνον να λειτουργεί προς τα έξω αλλά και προς τα μέσα. Αυτό επιβάλλεται, διότι η εταιρεία πρέπει να εξασκεί τα μέλη της ώστε να προσεταιρίζονται δημοκρατικά χαρακτηριστικά τα οποία θα μπορεί μέσω της εμπειρίας της να τα περάσει και σε άλλους. Η Δημοκρατική εταιρεία πρέπει να διαφημίζει και με την στάση της, το αντικείμενο του πόθου της.
Βασικές ομάδες:
1) Παιδείας με απώτατο σκοπό [Λαϊκό Δημοκρατικό Πανεπιστήμιο]. Μόνον έτσι η Παιδεία θα πάψει να ελέγχεται από την Ολιγαρχία και θα περάσει στον έλεγχο του Δήμου.
2) Επικοινωνίας (με ξένες ομάδες, μάρκετινγκ, ταινίες, θέατρο κλπ). Ομάδα Προπαγάνδας: Κάποιες από τις ασχολίες της μπορεί να είναι:
Ι) Ομάδα για προετοιμασία Συνεδρίου για την Δημοκρατία,
ΙΙ) Διαλέξεις και θεατρικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα, με σκοπό την ενημέρωση και επέκταση των απόψεων της εταιρείας πάνω στην Δημοκρατία.
ΙΙΙ) Βίντεο και άλλα μέσα τέχνης και επικοινωνίας, του υλικού και του σκοπού μας.
ΙΙΙΙ) Επαφές με άλλες ομάδες της Ελλάδος και του εξωτερικού, με παράλληλη έρευνα του πως θα «κουμπώσουμε» μαζί τους (εάν είναι εφικτό και χρήσιμο εννοείται).
ΙΙΙΙΙ) Ολοκληρωμένη παρουσίαση στόχων, ώστε να αναζητήσουμε χρηματοδοτήσεις, χορηγίες, κλπ.
3) Οικονομίας [Αυτάρκεια εταιρείας]. Οικονομική ομάδα: Διαχείρηση χρημάτων, ώστε να γίνει εφικτή η αυτάρκεια της ομάδας και η δυνατότητά της να πραγματοποιήσει τους σκοπούς της με επαγγελματική απόδοση.
- Είσοδος- Έξοδος μελών. Χαρακτηρισμοί .
Η εταιρεία θα έχει 4 βαθμίδες.
- Λέσχη Δημοκρατικών Σπουδών «ο Δημόκριτος«. [Πολίτης, Οπλίτης].
- Οικονομικός Τομέας. (Συλλογή Πόρων).
- Τομέας Προπαγάνδας. (Διάδοση Ιδεών και απόψεων).
- Λαϊκά Δικαστήρια (της Ηλιαίας). (Νόμος και Κρίση).
Στην 1η βαθμίδα, θα μπαίνουν όσοι θέλουν να εργαστούν ΟΜΑΔΙΚΑ για θέματα παιδείας ( π.χ.: χρονολόγιο, Λεξικό, κλπ) παράγοντας υλικό για το Δημοκρατικό Λαϊκό Πανεπιστήμιο, του οποίου στόχος είναι η καλλιέργεια του ατόμου ώστε να μεταλλαχθεί από Πρόβατο σε Πολίτη-Οπλίτη. Αυτό σημαίνει νοητικές, συναισθηματικές και σωματικές ασκήσεις.
Στην 2η βαθμίδα, θα περνούν αφού έχουν πετύχει* στην πρώτη. Εκεί θα πρέπει να βρίσκουν τρόπους χρηματοδότησης της Εταιρείας.
Στην 3η βαθμίδα, θα περνούν αφού έχουν πετύχει* στην 2η. Εκεί θα βοηθούν στην διάδοση και διάχυση των απόψεων και του υλικού και των δράσεων σε όλον τον κόσμο.
Στην 4η βαθμίδα θα μπαίνουν αφού έχουν πετύχει* στην 3η. Εκεί θα είναι Λαϊκοί δικαστές-κριτές των δράσεων των μελών και των ομάδων. Θα έχουν μια ψήφο έκαστος. Θα μοιράζουν επαίνους και ποινές προκαθορισμένες και ίδιες για όλους. Επίσης θα αποφασίζουν για τις ό,ποιες αλλαγές στην λειτουργία της Εταιρείας.
*Τρόπος μέτρησης και κρίσης των δράσεων: Κάθε σωστή δράση παίρνει θετικό βαθμό. Κάθε λάθος δράση, αρνητικό βαθμό. Σε 2 αρνητικούς βαθμούς, το άτομο διώχνεται από την εταιρεία. Για να ανέβει κατηγορία πρέπει να έχει τουλάχιστον 3 «καθαρούς» βαθμούς, χωρίς δηλαδή, αρνητικό. Οι κρίσεις αφορούν τα άτομα και τις ομαδικές εργασίες. Οι τιμωρίες και οι έπαινοι μόνον τα άτομα (προσωπική ευθύνη).
Με άλλα λόγια, η προσφορά των μελών και η απόδοση έργου είναι το κριτήριο της αποδοχής, ή μη. Τα υλικά αγαθά (χρήμα, χώροι, πράγματα κλπ), παρόλη την χρησιμότητά τους η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία των σχεδίων μας, θεωρείται κατώτερη από την φυσική παρουσία και συμμετοχή, καθώς ΜΟΝΟΝ έτσι ετοιμάζονται οι Πολίτες της αυριανής υγειούς κοινωνίας, την οποία επιδιώκουμε.